نحوه تحلیل رفتار قیمت در فارکس
در مبحث آموزش سفارش گذاری در فارکس؛ پرایس اکشن یکی از روش های جذاب معامله گری در است و با تمرکز روی حرکات و محدوده های مهم قیمت، سعی می کند حرکت بعدی قیمت را پیش بینی کند. پرایس اکشن یکی از روش های جذاب معامله گری در بازارهای مالی مثل بازار ارزهای خارجی، بورس بین الملل، بورس ایران و غیره است.
در این روش، تمرکز اصلی روی محدوده ی قیمت دارایی ها و تغییرات آن است و خبری از انواع ابزارهای گوناگون که در تحلیل های تکنیکال می بینیم نیست. با مشاهده ی روند تغییرات قیمت، می توان به یک درک نسبی از رفتار سایر معامله گرها و بازیگرهای بازار و در نتیجه روند احتمالی حرکت قیمت در آینده رسید. پرایس اکشن یک روش معامله گری بدون استفاده از اندیکاتورها و ابزارهای مختلف است. چارت قیمت در این روش خلوت بوده و تنها روی سطوح قیمت به همراه حمایت و مقاومت های مهم متمرکز می شویم.
در حقیقت تمام اطلاعاتی که سایر اندیکارتورها و ابزارهای مختلف در پلتفرم های معاملاتی به کاربرها ارایه می کنند، از داده های مربوط به قیمت یک دارایی محاسبه می شوند. پس تغییرات قیمت، مهم ترین فاکتور برای درک رفتار بازیگران این بازار (چه انسان ها، چه ربات ها ) در بازه های زمانی مختلف است. به این معنی که هر تصمیمی که بازیگران یک بازار بگیرند، تاثیر خود را روی قیمت نشان می دهد و پرایس اکشن به دنبال درک این تصمیم ها برای کسب سود است.
می دانیم که در خیلی از مواقع، انتشار اخبار یا یک مطلب خاص می تواند باعث تحرک قیمت، تفاوت در بهترین ساعت روز برای معاملات فارکس و نوسان در بازار شود؛ اما در پرایس اکشن نیازی به تحلیل این اخبار و اطلاعات نیست؛ دلیل این موضوع این است که تاثیر نهایی تمام اخبار و اطلاعات مختلف، روی قیمت پدیدار می شود و با آنالیز رفتار قیمت می توان به هدف خود رسید.
تغییرات قیمت، خود گویای تمام اطلاعات مورد نیاز ما برای ساخت یک سیستم معامله گری سودآور به همراه سیگنال های لازم برای ورود و خروج در معاملات است. پرایس اکشن در عین سادگی، استراتژی های مختلفی برای معامله کردن در اختیار ما قرار می دهد و همه ی آن ها فقط با بررسی رفتار نمودار قیمت عمل می کنند. اگر می خواهید پرایس اکشن و الگوهای معامله را به طور کامل و به ساده ترین شکل ممکن یاد بگیرید، می توانید دوره را با قیمتی مناسب خریداری نمونده و به صورت حرفه ای آموزش ببینید.
تفاوت پرایس اکشن و دیگر سبک های معامله گری
اگر به نمودار تحلیل قیمت یک معامله گر در روش پرایس اکشن نگاه کنید، احتمالاً به جز یک چارت ساده و سطوح مهم قیمت، چیز دیگری مشاهده نخواهید کرد. تقریباً چیزی شبیه شکل زیر.
اولین نکته ی منفی در مورد یک چارت شلوغ این است که اندیکاتورها بخشی از فضای پایین صفحه را اشغال می کنند و این باعث می شود فضای کوچک تری به نمودار قیمت اختصاص یابد. هم چنین این کار موجب می شود بخشی از توجه و تمرکز معامله گر به اطلاعات جانبی به جز قیمت معطوف شود.
پس چارت شلوغ علاوه بر اینکه ناحیه ی کوچک تری از قیمت را در بر دارد، باعث می شود تمام تمرکز معامله گر از آنجایی که باید باشد، یعنی از قیمت، دور شود.
اگر یکبار دیگر به دو نمونه چارت بالا نگاه کنید، متوجه می شوید که تحلیل قیمت در چارت اول به مراتب ساده تر است.
درست است که تمام ابزار و اندیکاتورهایی که به چارت دوم اضافه شده اند، متغیرهای بیشتری به ما ارایه می کند، ولی همه ی آن داده ها از روی قیمت اصلی استخراج شده اند و هیچ کدام نمی توانند به اندازه ی تحلیل خود قیمت، به شناخت بازار کمک کند.
تشخیص روند اصلی بازار
یکی از مهم ترین نکات در معامله گری به روش پرایس اکشن این است که بتوانیم روند اصلی بازار را شناسایی کنیم. قیمت یک دارایی یا دارای روند صعودی/نزولی است یا بدون روند بوده و اصطلاحاً در محدوده ی خاصی رِنج می زند. معامله در بازاری که روند دارد نسبت به بازاری که درحال رنج زدن و تثبیت قیمت است، احتمال موفقیت بیشتری دارد؛ به همین دلیل اگر می خواهیم شانس بیشتری برای کسب سود از بازار داشته باشیم، باید در مورد تسخیص روند اصلی قیمت به خوبی آموزش دیده و تمرین کنیم.
در روندهای صعودی، سقف های جدید قیمت، بالاتر از سقف قبلی و کف های جدید نیز بالاتر از کف های قبلی به وجود می آیند.
منظور از HH=Higher High سقف های بالاتر و Higher Low = HL کف های بالاتر است. به همین ترتیب Lower High = LH برابر است با سقف های پایین تر و منظور از Lower Low = LL کف های پایین تر است.
برعکس، در یک روند نزولی یا Downtrend، هرچه با قیمت به جلو حرکت می کنیم، شاهد این هستیم که کف های جدید قیمت، پایین تر از کف قبلی و سقف های جدید نیز پایین تر از سقف قبلی شکل می گیرند. تقریباً چیزی شبیه بخش راست قیمت در تصویر زیر.
تشخیص بازار بدون روند یا در حال تثبیت
همان طور که متوجه شدیم، تمام تمرکز پرایس اکشن به حرکات و محدوده های قیمت است. به همین دلیل تشخیص وجود یا عدم وجود روند در بازار از اولین و مهم ترین قدم ها برای معامله است.
بررسی چند الگوی مهم در پرایس اکشن
با مشاهده ی چنین الگویی، به احتمال زیاد، قیمت در خلاف جهت سایه ی کندل یعنی در جهت همان روند اصلی قیمت جهش خواهد داشت.
روش معامله در پرایس اکشن
معامله گرها در پرایس اکشن بعد از رسم محدوده های مهم حمایت و مقاومت و همچنین خطوط روند اصلی، منتظر می مانند تا قیمت به یکی از محدوده های مهم نزدیک شود. سپس با مشاهده ی الگوی کندلی مناسب، وارد معامله شده و تا رسیدن قیمت به سطح بعدی از بازار سود می گیرند.
سوال اصلی اینجاست که بعد از مطالعه ی تمام مطالب تا اینجا، هنوز نمی دانیم روش معامله در پرایس اکشن به چه صورت است و چگونه بهترین بروکر فارکس را پیدا کنیم؟
در ادامه در مورد نکات مهم برای ورود به معامله توضیحاتی ارایه می دهیم. اما توجه به این نکته ضروری است که تنها با مطالعه ی یک مقاله نمی توان دانش و تجربه ی لازم را برای فعالیت حرفه ای به دست آورد. این کار نیازمند ساعت ها آموزش و تمرین است.
ابتدا باید بدانیم که روند های قیمت در بازارهای مالی دارای چرخه های تکرارشونده هستند. یعنی اگر نمودار گذشته ی یک دارایی خاص را بررسی کنیم، الگویی هایی را مشاهده خواهیم کرد که در گذشته بارها تکرار شده اند. این الگوها را می توان همان استراتژی های معامله پرایس اکشن درنظر گرفت.
این الگوهای تکرارشونده در حقیقت احتمال تغییر یا ادامه ی روند بازار را مشخص می کنند و سرنخ هایی برای تصمیم گیری معامله گرها هستند.
اولین کاری باید در روش معامله با پرایس اکشن انجام دهیم این است که ابزارها و اندیکاتورهای اضافی را از چارت پاک کنیم. برای نوع نمایش قیمت هم بهتر است از کندل استیک ها (نمودار شمعی قیمت) استفاده کنیم.
در ادامه باید به سراغ محدوه های مهم رفته و خطوط حمایت و مقاومت را روی چارت رسم کنیم. برای مثال در شکل زیر نمونه ای از این محدوده های مهم به همراه چند الگوی مهم کندل استیک مشخص شده است.
همان طور که مشاهده می کنید، خطوط حمایت و مقاومت در بیشتر مواقع نقش حمایتی و مقاومتی خود را به خوبی ایفا می کنند و وقتی قیمت به این محدوده ها نزدیک می شود، دقیقاً زمانی است که معامله گرهای پرایس اکشن، منتظر دریافت سیگنال برای ورود به معامله هستند.
آن ها با بررسی نوع کندل ها و قدرت روند و… بعد از رسیدن قیمت به یک محدوده ی حساس پرایس اکشن، در صورت برگشت قیمت و یا شکسته شدن محدوده ی مورد نظر، وارد معامله شده و تا محدوده ی مهم بعدی آن را همراهی می کنند.
معامله در محل تلاقی سطوح قیمت و خط روند
یکی دیگر از نکات کلیدی در پرایس اکشن، شناخت محل تلاقیِ سطوح قیمت و خط روند است. این موقعیت یکی از ستاپ های جذاب را به وجود می آورد و با تشخیص آن می توان سودهای دلچسبی از بازار گرفت. به این محدوده ها در اصطلاح Confluent Levels گفته می شود.
برای مثال، در شکل زیر می بینیم که وقتی قیمت وارد محدوده ی پرایس اکشنی (79.061 تا 80.58) شده، تا سقف محدوده رشد کرده و سپس به کف محدوده برگشته است. اینجا محل تلاقی خط روند صعودی و محدوده ی پرایس اکشنی است.
به طور کلی تمام عوامل موثر در اقتصاد می توانند روی قیمت داراهایی ها در بازارهای مالی تاثیرگذار باشند و زیبایی پرایس اکشن این است که بدون نیاز به بررسی اخبار و انواع تحلیل های فاندامنتال و غیره و فقط با تمرکز روی حرکت قیمت به سمت محدوده های مهم، به معامله گر امکان ورود و خروج به موقع از بازار داده می شود. در حقیقت این روش به جای تحلیل فاکتورهای مختلف، یک فاکتور را به طور عمیق بررسی می کند که آن هم قیمت است، زیرا برایند تمام عوامل مهم در نهایت روی قیمت پدیدار می شود.
در این مقاله به معرفی یکی روش های ساده، جذاب و درعین حال پول ساز در معامله گری بازارهای مالی، یعنی پرایس اکشن پرداختیم. در این روش برخلاف سایر روش های تحلیل تکنیکال، از اندیکاتورها و ابزارهای مختلف استفاده نمی شود و با یک چارت خلوت سروکار داریم. تمرکز اصلی این روش روی قیمت، محدوده های مهم قیمت و خطوط روند است.
درست است که اخبار و عوامل فاندامنتال تاثیر زیادی روی قیمت یک دارایی دارند، اما از آنجایی که برایند تمام متغیر ها در نهایت روی قیمت ظاهر می شود، پرایش اکسن با آنالیز عمیق قیمت، مخصوصاُ در زمان هایی که به محدوده های مهم نزدیک می شود، معامله گر را قادر می سازد در بهترین زمان وارد معامله شود و تا سطح قیمت بعدی آن را همراهی کند و سود شیرین خود را از بازار به دست بیاورد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نحوه تحلیل رفتار قیمت در فارکس" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نحوه تحلیل رفتار قیمت در فارکس"، کلیک کنید.