الکل های طبی خوردنی هستند؟
آفتاب نیوز :
مدیرکل آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو نسبت به عوارض خطرناک مصرف خوراکی الکل های طبی به دلیل استفاده از مواد تلخ کننده هشدار داد.
مهدی انصاری افزود: اتانول در داروسازی و پزشکی بیشتر به عنوان ضدعفونی کننده حلال یا کمک حلال مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در برخی از فرآورده های دارویی به منظور افزایش حلالیت در آب مصرف می شود.
وی اظهار داشت: به طور کلی الکل طبی به عنوان ضدعفونی کننده در داروخانه ها در دسترس عموم قرار دارد که البته می تواند مورد سوءاستفاده قرار گرفته و برخی ها به عنوان خوراکی با توجیه برخی برداشت های غلط مانند فواید آن برای بیماری های قلبی عروقی، مصرف کنند.
مدیرکل آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: هیچگونه شواهد علمی برای فواید الکل در مورد نقش آن برای سلامت بیماران وجود ندارد و حتی مستنداتی وجود دارد که نشان می دهد الکل در مقادیر کم هم می تواند مضر باشد و حتی اشاره شده است که مصرف الکل می تواند ریسک شیوع برخی از سرطان ها را در انسان افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه در مورد مصرف الکل در کشور با مسایلی مواجه هستیم و ممکن است برخی از افراد الکل های تقلبی را وارد بازار کنند، گفت: برای اینکه الکل در موارد خوراکی مورد سوء استفاده قرار نگیرد، تولیدکنندگان الکل های طبی موظف هستند یک سری مواد تلخ کننده به آن اضافه کنند که در صورت مصرف خوراکی این الکل ها، عوارضی از جمله آسیب های کبدی و کلیوی برای مصرف کنندگان وجود دارد.
مسمومیت با متانول حتی با مصرف موضعی
انصاری تصریح کرد: در هنگام تولید در فرآورده نهایی برخی از ترکیبات الکلی مانند متانول ممکن است همراه با الکل وجود داشته باشد؛ باید توجه کرد که متانول هم به صورت موضعی و هم به صورت خوراکی بسیار خطرناک است و عوارض سمیت بسیار شدیدی دارد؛ به کرات شاهد آن بودیم که مصرف کننده الکل های حاوی متانول دچار التهاب شدید عصب چشمی شده و بینایی خود را از دست داده اند؛ بنابراین در فرایند تقلیب (غیر قابل شرب کردن الکل) از متانول استفاده نمی شود.
وی با تاکید بر اینکه متانول از طریق موضعی نیز باعث مسمومیت می شود، گفت: از این ماده به عنوان ضدعفونی کننده برای سطوح زنده نمی توانیم استفاده کنیم همچنین از لحاظ قیمت نیز متانول به مراتب از اتانول گران قیمت تر است و از این نظر نیز توجیه اقتصادی ندارد که برای تقلیب از متانول استفاده شود.
همه الکل های طبی غیرقابل شرب هستند
همچنین مدیرکل آزمایشگاه های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو پیشتر با اشاره به غیرقابل شرب شدن الکل های طبی در واحدهای تولیدی اظهار داشت: مصرف خوراکی این گروه الکل ها عوارض جانبی در پی دارد.
انصاری با اشاره به دستورالعمل ابلاغی سازمان غذا و دارو به واحدهای تولیدی گفت: تمامی الکل های مصرفی در صنایع فراورده های سلامت قبل از استفاده در محصولات با نظارت مستقیم کارشناسان تقلیب و غیرقابل شرب می شوند.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال 1383 تمامی تولیدکنندگان الکل موظف به استفاده از ماده تقلیب کننده الکل شده اند، تصریح کرد: اکنون تمامی الکل های موجود در داروخانه ها، موسسات پزشکی و واحدهای تولیدی آرایشی و بهداشتی الکل تقلیب شده است و استفاده از این نوع الکل برای مصارف خوراکی عوارض جانبی در پی خواهد داشت.
مدیرکل آزمایشگاه های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو ادامه داد: در بازدیدهای انجام شده از واحدهای تولیدی توسط کارشناسان غذا و دارو، ضمن نظارت دقیق بر پروسه انجام کار، مستندات مربوط به ماده تقلیب کننده و سایر موارد مربوطه مورد توجه و بررسی قرار می گیرد.
الکل تقلیب شده در واقع اتیل الکلی است که به آن ماده شیمیایی مجاز به عنوان تقلیب کننده اضافه می شود و در نتیجه خلوص آن از بین رفته و غیر قابل شرب می شود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "الکل های طبی خوردنی هستند؟" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "الکل های طبی خوردنی هستند؟"، کلیک کنید.