وزنه برداری در سال 1402| لیفت نصفه و نیمه روی تخته/ در جستجوی سهمیه و مدال
در سالی که گذشت وزنه برداری رویدادهای مختلفی را تجربه کرد و فراز و نشیب زیادی داشت.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری ری رایت، سال 1402 یک سال شلوغ و پررویداد برای وزنه برداری ایران بود و وزنه برداری در این سال شلوغ نتایج پر فراز و نشیبی گرفت. در وزنه برداری روز های پرنوسانی را تجربه کردیم. رشته ای که در جهانی جرقه هایی از امید را نشان داد، اما در بازی های آسیایی ناکام بود و به روند سینوسی خود ادامه داد.
جهانی؛ 2 طلای خوشرنگ و یک برنز از صحرای حجاز
مسابقات وزنه برداری قهرمانی جهان 2023 عربستان به پایان رسید و ره آورد آن 2 مدال طلا و یک برنز و ناکامی در چهار وزن که در آنها مدعی مدال بود، برای مردان ایران بود. در این مسابقات اتفاقات تلخ و شیرینی برای وزنه برداری ایران رخ داد که البته تلخی هایش بیشتر بود. تیم وزنه برداری مردان ایران با ترکیب 10 نفره و کامل در قهرمانی جهان شرکت کرد و پس از ارمنستان و چین سوم شد. اگر دو وزنه بردار ایران با انداختن وزنه هایشان از دور رقابت ها کنار نمی رفتند، ایران شانس گرفتن عنوان تیمی اول جهان را داشت.
اولین اتفاق شیرین، قهرمانی مصطفی جوادی در دسته 89 کیلوگرم بود. با وجود وزنه برداران شاخصی از چین، ایتالیا و ونزویلا شاید کمتر کسی شانس قهرمانی جهان برای جوادی قایل بود، اما جوادی توانست دو مدال طلای باارزش در وزن المپیکی 89 کیلوگرم بگیرد و سهمیه المپیکش را نیز قطعی کند.
دومین اتفاق خوب در قهرمانی جهان، مدال برنز علی داودی بود. در شرایطی که دسته فوق سنگین علاوه بر غول گرجی، دو – سه مدعی گردن کلفت دیگر داشت، داودی توانست به مدال برنز برسد و اولین مدال بزرگسالان جهانش را بگیرد. داودی حتی شانس گرفتن مدال طلا و شکست تاریخی تالاخادزه را هم داشت، اما وزنه 255 کیلوگرم بالای سر نماینده ایران نماند.
اتفاقات تلخ قهرمانی جهان با ناکامی حسین سلطانی شروع شد و با حذف شدن آیت شریفی به پایان رسید. سلطانی در حالی حذف شد که مدعی مدال بود. همچنین امیر حقوقی، رضا دهدار و مهدی کرمی نیز که در دسته های 96، 102 و 109 مدعی مدال بودند، وزنه های حساسی را که برایشان مدال به همراه داشت، انداختند و دست خالی ماندند. مهم ترین مسیله که به نظر می رسد نیاز به آسیب شناسی دارد، انداختن وزنه هایی است که ایران را از مدال دور کرد. قطعا این انتظار بود وزنه برداران، وزنه های انتخابی را بزنند و طبیعی است که وقتی این اتفاق نمی افتد مدال هم به حریفان می رسد.
انتظار از وزنه برداری به واسطه گذشته پرمدالی که دارد، بالاست و اینکه در 3 وزن 96، 102 و 109 کیلوگرم حتی یک تک مدال هم به دست نیامد و دو وزنه بردار هم در دسته 81 و فوق سنگین اوت کردند، نیاز به بررسی جدی از سوی کادر فنی دارد. در بخش زنان، اما اتفاق تازه ای رخ نداد. تیم ملی وزنه برداری زنان ایران با 4 نماینده در مسابقات وزنه برداری قهرمانی جهان 2023 عربستان شرکت کرد که تنها یک نماینده توانست نسبت به وزنه های انتخابی بهتر کار کند.
با توجه به اختلاف رکوردی که بین وزنه برداران ایران و نفرات برتر جهان وجود دارد، توقع گرفتن مدال وجود نداشت، اما این انتظار می رفت دختران ایران وزنه های انتخابی را به درستی مهار کنند و همچنین بتوانند نسبت به مسابقه قبلی خود افزایش رکورد داشته باشند، اما به غیر از ریحانه کریمی، سه نماینده دیگر ایران در قهرمانی جهان افزایش رکورد مجموع نداشتند.
ریحانه کریمی برای قهرمانی بزرگسالان جهان، از دسته 59 به 64 کیلوگرم آمد و نسبت به قهرمانی جوانان آسیا 13 کیلوگرم رکورد مجموع خود را ارتقاء داد. فاطمه کشاورز دیگر نماینده ایران در دسته 64 کیلوگرم، امسال دو مسابقه را به خوبی را پشت سر گذاشت. او در قهرمانی بزرگسالان آسیا رکورد 194 کیلوگرم را ثبت کرد و مدال برنز گرفت. رکورد او در جوانان آسیا 197 کیلوگرم بود و به مدال طلا رسید. در بزرگسالان جهان نتوانست ارتقاء رکورد داشته باشد و رکورد مجموع او 194 کیلوگرم بود. کشاورز در حرکت یک ضرب نسبت به قهرمانی جوانان آسیا که در مرداد بود، یک کیلوگرم ارتقاء رکورد داشت، اما در دوضرب موفق نشد خوب کار کند.
در دسته 76 کیلوگرم، الهه رزاقی در دومین حضور خود در قهرمانی جهان باز هم اوت کرد و بدون رکورد مجموع ماند. رزاقی تنها در دوضرب توانست هفتم جهان شود. ورزشکار ایران در قهرمانی جهان 2022 هم رکورد مجموع نداشت و اوت کرد. الهام حسینی باتجربه ترین و قدیمی ترین وزنه بردار تیم زنان ایران بود. او برای چهارمین مرتبه در قهرمانی جهان وزنه زد که نسبت به مسابقات قبلی از آمادگی بالایی برخوردار نبود. حسینی نسبت به قهرمانی آسیا2023، 16 کیلوگرم کمتر وزنه زد. حسینی تنها دو حرکت صحیح داشت و نشان داد در شرایط ایده ال قرار نداشت.
هانگژو؛ دست های خالی در چین
روز های پایانی نوزدهمین دوره از بازی های آسیایی واقع در دهکده بازی ها در هانگ ژوی چین، با پی گیری رقابت های وزنه برداری همراه بود که مردان و زنان آهنین کاروان ایران، طی مدت کمی پس از مسابقات جهانی 2023 ریاض به روی تخته هانگ ژو 2022 رفتند تا به دنبال مدال آوری باشند. برخلاف ادوار گذشته بازی های آسیایی، اما این بار هیچ چیز بر وفق مراد وزنه برداران و طبق پیش بینی های خوش بینانه پیش نرفت تا تیم های ملی وزنه برداری ایران برای نخستین بار، بدون کسب حتی یک مدال طلا به کشور برگردند و امید های مهم مدال آوری ایران نظیر سیده الهام حسینی و میرمصطفی جوادی نیز دست خالی بمانند.
بررسی نتایج وزنه برداری ایران در بازی های آسیایی از سال 2000 به بعد نشان می دهد، تیم مردان ایران در 21 سال اخیر ضعیف ترین نتیجه تاریخ خود را در هانگ ژو رقم زده است و علاوه بر این که ایران نتوانست مدال طلا بگیرد، در تیم مردان و زنان، 4 وزنه بردار نیز مسابقه را تمام نکردند و برای نخستین بار طی 20 سال اخیر، طلای فوق سنگین را هم از دست دادیم.
بدون شک سطح رقابت در وزنه برداری بازی های آسیایی بسیار بالاست، اما حداقل انتظار اهالی ورزش ایران از پسران و دختران تیم ملی در هانگ ژو، تکرار رکورد های خودشان در مسابقات جهانی و قهرمانی آسیا بوده که این مهم در بازی های آسیایی رخ نداد و کار به جایی رسید که میرمصطفی جوادی قهرمان جهان، بسیار دور از انتظار ظاهر شده باشد.
اگر چه به علت محدودیت های اوزان المپیکی، تعدادی از ملی پوشان ایران مجبور به تغییر وزن خود و حضور در یک دسته وزنی متفاوت شدند، اما این که در همان دسته وزنی هم رکورد های دسته قبلی خود را نزده و بسیار دور از انتظار ظاهر شده اند، موضوعی نیست که به بهانه های واهی بتوان از کنار آن گذشت و بی تردید به کارشناسی درست و دقیقی نیاز خواهد داشت.
حضور ناموفق زنان و رکورد های دور از انتظار مردان
ریحانه کریمی، الهه رزاقی و سیده الهام حسینی نیز اعضای تیم ملی وزنه برداری زنان کشورمان در بازی های آسیایی بودند که در نخستین حضور خود آن هم در قالب یک اعزام کیفی، ناموفق ظاهر شدند. رزاقی به کلی اوت کرد، کریمی نهم شد و حسینی هم با انصراف از دوضرب و اوتی به کار خود پایان داد.
در تیم مردان، اما اوضاع اصلاً خوب پیش نرفت و تنها به یک مدال نقره علی داوودی آن هم در شرایطی که اختلاف وزنه نهایی وی با قهرمان بازی های آسیایی خیلی چشم گیر بود، بسنده کردیم تا پس از روز های رویایی حسین رضازاده، بهداد سلیمی، سعید علی حسینی و حتی سجاد انوشیروانی، این بار بدون خوش رنگ ترین مدال از این دسته مهم به واقعیت بربخوریم.
آیت شریفی و رضا دهدار، وزنه بردارانی بودند که با اوت کردن، بسیار دور از انتظار ظاهر شدند و در ادامه هم شوک میرمصطفی جوادی با عنوان نهمی آن هم پس از قهرمانی در جهان یا عملکرد غیرمنتظره مهدی کرمی، امیر حقوقی و حسین سلطانی هم مزید بر علت شد تا یکی از رشته های ناکام ایران در هانگ ژو، وزنه برداری باشد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "وزنه برداری در سال 1402| لیفت نصفه و نیمه روی تخته/ در جستجوی سهمیه و مدال" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "وزنه برداری در سال 1402| لیفت نصفه و نیمه روی تخته/ در جستجوی سهمیه و مدال"، کلیک کنید.