ناگفته های عملیات وعده صادق/ پیامی خطاب به جهانیان
عملیات گسترده و پیچیده ایران علیه رژیم صهیونیستی زوایای ناگفته زیادی دارد از جمله آنکه انتخاب نام آن به کلام وحی سپرده شد و پس از استعانت از رهنمود های قرآن کریم و استخاره، نام «وعده صادق» انتخاب شد.
گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری ری رایت- عماد نجار، شاید بتوان «تیودور هرتزل» را از اصلی ترین بنیان گذاران جنبش صهیونیسم دانست که بر این اساس وی پایه گذار رژیم صهیونیستی هم خواهد بود. هرتزل در کتابی به نام «دولت یهود» استدلال می کند که «دولت یهود در فلسطین به منزله دژ مستحکم قدرت های اروپایی در مقابل آسیایی های وحشی است.»
با همین تفکر می توان حمایت چهار کشور غربی برای دفاع از حریم هوایی رژیم صهیونیستی در عملیات وعده صادق با تمام توان و امکانات را مور دبررسی قرار داد و البته امتیاز مناسبی هم در نظر نگرفت.
برای بررسی روشن تر عملیات 26 فروردین یا 13 آوریل که ابتدا قرار بود با نام «خیبر» معرفی شود و سپس «ذوالفقار» نام گذاشته شد و درنهایت انتخاب نام این عملیات گسترده و پیچیده به کلام وحی سپرده شد که پس از استعانت از رهنمود های قرآن کریم و استخاره نام «وعده صادق» انتخاب شد، زوایای ناگفته نظامی سیاسی آن را مورد بررسی قرار می دهیم.
در تحلیل ها و اخبار، نام دو پایگاه «نواتیم» و «رامون» بسیار شنیده شد که دلایل هدف قرار دادن آن دو پایگاه را خواهیم گفت.
از این دو پایگاه مهم تر پایگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در ارتفاع 2100 متری «جبل الشیخ» بود که نیرو ها و تجهیزات متنوعی در این مقر نظامی جهت اقدامات گوناگونی وجود دارد که یکی از وظایف اخیر این پایگاه هدایت اطلاعاتی ترور های اخیر و حمله به سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه بود.
در این پایگاه همچنین واحد 8200 رژیم صهیونیستی ماموریت های ویژه ای را پذیرفته بودند و با توجه به این مطلب که موشک ها برای رسیدن به نواتیم و رامون با حرکتی طولی، از شمال به جنوب فلسطین اشغالی حرکت کرده، جبل الشیخ، اما در شمال ارتفاعات جولان قرار داشته و قطعاً برای اصابت دقیق و متعدد موشک ها به این نقطه مهم برنامه ریزی های پیشرفته نظامی صورت گرفته است.
هدف مهم بعدی پایگاه رامون بود که نقش مهمی در حملات رژیم به سوریه ایفا می کرد (مانند حمله به حلب). به جز اهمیت وجود 3 اسکادران جنگنده و بالگرد، این پایگاه مقر لشکر 98 ارتش رژیم صهیونیستی نیز بود. لشکر 98 نقش مهمی در جنایات ارتش کودک کش در غزه ایفا می کرد و همان لشکری بود که چند روز قبل از خان یونس عقب نشینی کرد.
پایگاه نواتیم نیز پایگاه عملیات تروریستی علیه کنسولگری جمهوری اسلامی ایران بود، محل اسکادران 103 سوپر هرکولس های ترابری-پشتیبانی، اسکادران عملیاتی 116 و 140 جنگنده های اف 35، اسکادران آموزشی 117 (تربیت خلبانان اف 35)، اسکادران 122 جاسوسی اطلاعاتی اسراییل، آشیانه هواپیمای ویژه رِیس رژیم صهیونیستی، مقر نفرات زیادی از عناصر ارشد جاسوسی اسراییل و نکته مهم اینکه صهیونیست ها این پایگاه را امن می دانستند، زیرا در آن رادار باند X قرار داده بودند که قادر به کشف تهدیدات از 5000 کیلومتری است.
همچنین علاوه بر پایگاه های نام برده شده مناطق نظامی و اتمی در بیرالسبع، دیمونا و تل آویو نیز مورد حملات موشکی قرار گرفت.
در ادامه چند نکته مهم در این عملیات را به صورت تیتروار نام می بریم:
*تمام تمرکز روی اهداف نظامی بود
* زمان شروع عملیات حدود ساعت 19:30
*دستور به نیرو های نظامی جمهوری اسلامی ایران برای عدم استفاده از توان نظامی مقاومت منطقه
*85 درصد موشک های ایرانی به اهداف از پیش تعیین شده اصابت کرده است
*اسراییل عنوان کرده بود که یک توپ بیس بال را در فاصله 3000 کیلومتری شناسایی و منهدم خواهد کرد
*اسراییل از فنّاوری هوش مصنوعی برای هدف یابی موشک ها استفاده می کند (در لحظات اولیه پرتاب موشک بعد از 10 کیلومتر یا 9 ثانیه با استفاده از شناسایی محل پرتاب، زاویه پرتاب و زوایای حرکتی موشک در ثانیه های اولیه امکان تعیین مقصد موشک وجود دارد)
*80 درصد درگیری ها در غرب اردن رخ داد
*12 موشک هایپر سونیک شلیک شد که همگی به اهداف برخورد کردند
*سرعت موشک های هایپرسونیک در لحظات اصابت به اهداف تعیین شده 13 ماخ
*سرعت موشک های سامانه های ضد موشکی اسراییل در بالاترین برآورد 1.3 ماخ (بالاترین سرعت متعلق به فلاخن داوود)
*زمان پرواز پهپاد ها حدود 7 ساعت و سرعت 170 کیلومتر در ساعت
*موشک های کروز از زمان شروع تا اصابت 2 ساعت
*موشک های بالستیک از زمان شروع تا اصابت 15 دقیقه
*موشک های بارشی به منظور سپر موشک های هایپرسونیک استفاده شد
*هزینه یک میلیارد و سیصد و پنجاه میلیون دلاری موشک های سامانه های ضد موشکی اسراییل
*رژیم صهیونیستی از تمامی سامانه های ضد موشکی خود در شب عملیات وعده صادق استفاده کرد (پاتریوت – پیکان یا آرو 1 و 2 و 3 – فلاخن داوود – گنبد آهنین)
*8 منطقه دفاع ضد موشکی طراحی شده بود؛ قفقاز، ترکیه، خلیج فارس، دریای سرخ و مدیترانه ازجمله این مناطق بودند
*رژیم صهیونیستی بیش از 15 هواپیمای ضد سیگنالی و آواکس به پرواز درآورده بود و علاوه بر این آواکس های عربستان نیز برای شناسایی و ردیابی به کمک اسراییل آمده بودند
*در این عملیات 10 کشور در میدان نبرد در برابر ایران بودند
*نابودی کامل پایگاه نظامی نواتیم
طبق برآورد های کارشناسان نظامی و سیاسی این اقدام جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونیستی می توانست حدود 30 روز به طول بیانجامید ولی با وساطت های متعدد و مکرر مقامات چندین کشور و عدم هرگونه واکنش نظامی اسراییل این عملیات مقتدرانه در کمتر از یک روز با موفقیت کامل به پایان رسید.
طبق آمار منتشرشده توسط سازمان های صهیونیستی در پی عملیات طوفان الاقصی بالغ بر 700 هزار صهیونیست اقدام به مهاجرت معکوس و سرزمین های اشغالی را ترک کردند. همچنین طبق نظرسنجی صورت گرفته توسط یکی از دانشگاه های اسراییل که در سطح جامعه صهیونیستی انجام شده بود، اعلام شد درصورتی که جمهوری اسلامی ایران به بمب اتمی دست پیدا کند، یک چهارم مهاجران صهیونیست خاک فلسطین اشغالی را از ترس ترک خواهند کرد.
آنچه در تمامی این عملیات ملموس و مشهود بود و تمامی مقامات جمهوری اسلامی ایران نیز به آن پرداخته بودند، پیروزی در این عملیات را تنها به لطف و نظر خداوند متعال باید دانست و ایران توانست با ضربه محکمی که به بدنه نظامی اسراییل وارد کند این رژیم را برای مدت ها زمین گیر کند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ناگفته های عملیات وعده صادق/ پیامی خطاب به جهانیان" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ناگفته های عملیات وعده صادق/ پیامی خطاب به جهانیان"، کلیک کنید.