ابتکار چینی ها برای کشاورزی حاصل خیز از خاک های شور

ابتکار چینی ها برای کشاورزی حاصل خیز از خاک های شور

پژوهشگران چینی شیوه نوینی برای تبدیل خاک های شور این کشور به زمین های کشاورزی حاصل خیز ابداع کرده اند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری ری رایت به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، روش ابتکاری دانشمندان علوم خاک آکادمی علوم کشاورزی چین در استان «وویان» در منطقه مغولستان داخلی چین اجرا شده است.

بر اساس تخمین های سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فایو) حدود 9 درصد از خشکی های زمین، شور شده و دیگر برای کشاورزی مناسب نیست. در حالی که شرایط طبیعی مانند شرایط شبه بیابانی می تواند منجر به کاهش کیفیت خاک شود، اما فعالیت های انسانی نیز در بروز این تغییرات نقش داشته اند.

مدیریت ضعیف آب یکی از عواملی است که موجب افزایش شوری خاک می شود. در وویان چین، کشاورزان زمین های خود را بیش از حد با آب فراوان دریای زرد که در آن نزدیکی است، آبیاری کردند. این امر باعث افزایش سطح ایستایی آب در منطقه شده و در نتیجه نمک های خاک به سمت بالا حرکت کردند.

این منطقه خشک، بارندگی بسیار کمی دارد در نتیجه محتوای نمک خاک، رقیق نشده و نمک ها تجمع می یابد.

اکنون گروهی از دانشمندان خاک، رویکرد نوآورانه ای برای مقابله با افزایش شوری خاک ابداع کردند. محققان ساقه های ذرت با طول های متفاوت بین 5 تا 15 سانتی متررا به صورت مستقیم در خاک به عمق حدود 30-40 سانتی متردفن کردند.

سپس بالای زمین را با یک ورقه پلاستیکی پوشانده شد تا به حفظ رطوبت کمک کند. ساقه هایذرت از بالا آمدن نمک ها به سطح جلوگیری می کردند. این گروه موفق شد به کمک حفظ رطوبت، محتوای نمک خاک را به طور متوسط تا 36 درصد کاهش دهد. یک رسانه دولتی چین اعلام کرد این کاهش شوری منجر به افزایش 30.5 درصدی در محصول شده است.

چین با 1.4 میلیارد نفر جمعیت، امنیت غذایی را دراولویت قرار داده است. با این حال، این کشور با چالش های متعددی برای تولید غذا مواجه است، چرا که رتبه سوم جهان را از نظر برخورداری از اراضی شور-قلیایی در مرز های جغرافیایی، داراست.

247 میلیون هکتار از سرزمین اصلی چین، شوری بالایی دارد که بیشتر آن در مناطق خشک و نیمه خشک مرکزی و غربی چین بروز کرده است. بر اساس برآورد های دولت، یک سوم از این زمین ها را می توان پس از مداخله با فناوری یا بهبود شیوه های کشاورزی، دوباره زیر کشت برد.

با این وجود، چین در سال 2023 به برداشت محصول بالایی دست یافت و مقامات این کشور قصد دارند تولید غلات را بیش از 650 میلیون تن حفظ کنند تا برای مواجهه با تغییرات آب و هوایی و عدم اطمینان در بازار های جهانی مواد غذایی، آماده باشند.

چین برای دستیابی به این هدف، حدود 40 فناوری را برای تصفیه خاک شور و مناسب ساختن مجدد آن برای کشاورزی توسعه داده و مشتاق به اشتراک گذاری این فناوری با سایر کشور ها از طریق طرح ابتکاری کمربند و جاده است.

بر اساس گزارش رسانه های چینی، این کشورعلاوه بر این آماده سازی، با کشور هایی مانند ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی و آمریکا برایعرضه دانه های برنج با ژن های مقاوم به نمک همکاری می کند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Science and Technology Daily منتشر شده است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ابتکار چینی ها برای کشاورزی حاصل خیز از خاک های شور" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ابتکار چینی ها برای کشاورزی حاصل خیز از خاک های شور"، کلیک کنید.